Maatschappelijk relevant

Advieskantoren ‘op de hoek van de straat’. Onafhankelijke financiële dienstverleners in verzekeringen, hypotheken en bancaire diensten. Welke rol spelen zij in de lokale en regionale samenleving? Consumenten en ondernemers kloppen graag aan vanwege de laagdrempelige service.

Bovendien zijn veel directieleden en medewerkers in het werkgebied van het kantoor in hun vrije tijd betrokken bij het verenigingsleven of hebben een andere taak als vrijwilliger.   

Naast de financiële dienstverlening raken advieskantoren in toenemende mate  betrokken bij sociaal-maatschappelijke vraagstukken. Een mooi voorbeeld is budgetvoorlichting met het streven om armoede te bestrijden. Het platform Wijzeringeldzaken.nl geeft in De Week van het Geld (van 27 tm 31 maart 2023) prachtige ondersteuning.

Advieskantoren kunnen ook bij financiële mantelzorg een coördinerende rol spelen. Als geen ander doorgrondt de adviseur de financiële huishouding in een gezin en kan daarmee de hulpvrager en de hulpverlener prima van dienst zijn. Anticiperend op het zorgmoment is het handig dat de zorgvrager en de zorgverlener met het advieskantoor hierover afspraken maken.

En wat maakt het advieskantoor ‘op de hoek van de straat’ bijzonder? Vakkennis en vaardigheden zijn van belang in de financiële dienstverlening, maar het is persoonlijke bereikbaarheid waarmee een advieskantoor zich maatschappelijk relevant maakt.